4)Mistrzostwa Ko豉 w W璠karstwie Podlodowym


W dniu 12.02.2012 na Jez. Parli雟kim odby豉 si II Tura Mistrzostw Ko豉 w W璠karstwie Podlodowym, i jak wcze郾iej wspominali鄉y, by造 to jedyne zawody podlodowe wy豉niaj帷e Mistrza Ko豉 w tym sezonie.
Po przybyciu na miejsce zacz瘭i鄉y przygotowywa 這wisko pod zawody. Sprawdzenie grubo軼i lodu - oko這 20 cm, opalikowanie naro積ik闚 這wiska oraz zaznaczenie bia這-czerwon ta鄉. Po przygotowaniu 這wiska podchodzimy z koleg Piotrem do dw鏂h w璠karzy i z niedowierzaniem dopingujemy w璠karza, kt鏎y z g喚boko軼i oko這 8-iu metr闚 wyci庵a leszczyka, takiego oko這 30 cm. Jest ryba, czyli po這wimy :). Gdy dochodz ju do Nas uczestnicy zawod闚, powracamy na 這wisko.
Kr鏒kie odczytanie Regulaminu Zawod闚 i tu ju zacz窸y si pojawia mno膨ce pytania odno郾ie ilo軼i dziur, ich umiejscowienia oraz kwestii zabezpieczenia si w link. Na szcz窷cie w nieszcz窷ciu organizatorzy posiadali jeszcze zapas i obdarowali zapominalskich w d逝gie, grube ta鄉y s逝膨ce jako zabezpieczenie. Grubo嗆 lodu nie stwarza豉 takiego zagro瞠nia, ale to by wym鏬 zawod闚. Zakwestionowany czas trwania zawod闚 3 godziny ze wzgl璠u na fakt, 瞠 s to zawody sk豉daj帷e si z jednej Tury zosta wyd逝穎ny do czterech godzin. Godzina oko這 08:20 i rozpoczynamy wierci dziury oraz zan璚a. Oko這 godziny 09.00 s造cha gwizdek i rozpoczynamy zawody. Wyniki niewyobra瘸lnie mierne jak na to 這wisko, ale c騜 czasami i tak bywa. Pogoda raczej mro幡a wraz z porywistym wiatrem, dziury szybko nam zamarzaj. U wielu brak bra. Wszyscy kombinuj z wysoko軼i prezentacji przyn皻y, ci篹arami mormyszek - stosuj najprzer騜niejsze przyn皻y oraz kombinuj z zan皻ami.
Wynikiem jest 7 p這tek, kt鏎e zdecyduj o wynikach zawod闚.

Ciesz si i mam nadziej, 瞠 mimo mro幡ej aury oraz bezrybia wszyscy bawili si 鈍ietnie.

Po zawodach zwini璚ie sprz皻u oraz symboliczne kie豚aski z grilla. Pami徠kowe zdj璚ia i jak na tradycj przysta這 rozdanie wymarzonych puchar闚.


Wyniki zawod闚

I Miejsce ㄆkasz Sroczy雟ki 21 pkt
II Miejsce Piotr Brzeski 19 pkt
III Miejsce Igor Kasprzyk 18 pkt

Reszta zawodnik闚 po 13 pkt

Jak tylko si uporam ze zdj璚iami, to je wstawie